Kimlik Tespiti ve Kimlik Doğrulama

know your customer anahtar kelimesini aratmak

Finansta Minimum Risk: Customer Due Dilligence (CDD) Hakkında Merak Edilenler

Finans işlemleri, doğaları gereği hem müşteri hem kuruluşlar için riskleri beraberinde getiriyor. Kredi ve finansman, faktöring ya da leasing süreçlerine ek olarak yeni nesil finans araçları için gerçekleştirilen işlemlerde risk analizi yapmak işte bu nedenle oldukça önemli. Öyle ki bahsedilen riskler arasında kara para aklamadan terör finansmanı yaratmaya kadar pek çok toplumsal tehdit de yer alıyor.

ArkSigner
Kimlik Tespiti ve Kimlik Doğrulama

02 Mayıs 2023

İş kadını uzaktan kimlik doğrulama yaparken

MASAK Düzenlemesi Uzaktan Kimlik Doğrulamaya Neler Getirir?

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) 2023 Nisan ayının ilk günlerinde yeni bir yönetmelik değişikliğine gitti. Değişiklik ile daha önceleri yalnızca gerçek kişilerin bulunduğu uzaktan kimlik tespiti uygulamalarının kapsamına ticari sicile kayıtlı tüzel kişiler de eklendi.

ArkSigner
Kimlik Tespiti ve Kimlik Doğrulama

11 Nisan 2023

parmak izi ile çok faktörlü kimlik doğrulama

Dijital Uygulamalara Güvenli Giriş Sağlayan ArkLogin Teknolojisini Tanıyalım!

Hayatımızı çevreleyen teknoloji, daha önceki dönemlerde insanlığın tanımadığı pek çok yeni kavramı beraberinde getirdi. “Log in” kavramı da bunlardan biri.

ArkSigner
Kimlik Tespiti ve Kimlik Doğrulama

24 Mart 2023

yerinde kimlik tespiti ve kimlik doğrulama

Elektrik ve Doğalgaz Aboneliklerinde Kimlik Kartı ile Başvuru Dönemi

Ev sahipler ve yeni kiracılar için elektrik, su ya da doğalgaz abonelik süreçleri kimi zaman zahmetli olabiliyor. Belgelerin toplanması, yetkili kuruluştan alınan randevular ve en önemlisi uzadıkça uzayan bekleme süreleri başvuru sahiplerini zorlayabiliyor.

ArkSigner
Kimlik Tespiti ve Kimlik Doğrulama

24 Şubat 2023

Uzaktan kimlik tespiti yöntemi teması

Geliştirilmiş Kamu Uygulamaları ile Toplumsal Hizmetlerde Fark Yaratmak

Türkiye uzun yılları kapsayan dijital dönüşüm sürecinde ciddi bir mesafe kaydetmiş durumda. Günümüzde özellikle e-Devlet ve bağlı uygulamalar üzerinden neredeyse tüm vatandaşlık hizmetleri sunulabiliyor. Nüfus müdürlükleri, Sosyal Güvenlik Kurumu, Vergi ve Adli işlemler ile ilgili resmi kayıtlara ulaşmak bu uygulamalarla mümkün oluyor. Rutin işlemlerin yanı sıra bazı olağanüstü hallerde kullanılabilecek devlet merkezli başka uygulamalar da bulunuyor.

ArkSigner
Kimlik Tespiti ve Kimlik Doğrulama

16 Şubat 2023

Dijital kimlik doğrulama yöntemi ile uygulamayı açmaya çalışan kişi

BaaS (Biometrics as a Service) Kavramına Bir Bakış

Sanayi Devrimi ile başlayan büyüleyici gelişme süreci analogdan dijitale, dijitalden yapay zekaya uzanan bir tarih yolculuğu başlattı. Bu süreç günümüzde de hızla devam ediyor. Web 3.0 döneminin hızla robotik bir çağa evrilmeye başladığını da söylemek mümkün. Artık insanlık tüm işlerini dijitalde gerçekleştirebiliyor. Üstelik bu süreçlerde insana özgü unsurların kullanılması ve geliştirilmesi de söz konusu oluyor.

ArkSigner
Kimlik Tespiti ve Kimlik Doğrulama

03 Şubat 2023

DeFi (Merkeziyetsiz finans) konsepti

Kargo Teslimlerinde Kimlik Kartı Okuyucuların Kullanılması Neleri Değiştirebilir?

Kimlik tespiti ve kimlik doğrulama süreçleri neredeyse tüm işlemlerde güvenlik sağlamanın en etkili yolu. Bir malı satın alırken, banka işlemlerinde, para transferlerinde ve hatta kargo yolu ile ürün teslim alırken kimlik tespiti yapılması hem iş süreçlerini hem işletmeleri hem müşterileri koruyan bir unsur.

ArkSigner
Kimlik Tespiti ve Kimlik Doğrulama

22 Aralık 2022

biyometrik kimlik doğrulama ile kişisel verilerine erişen kişi

Tek Bir Dokunuşla Birden Fazla Uygulamaya Erişim Sağlamanın 5 Faydası

Hayatımızın büyük bir kısmını online uygulamalar oluşturuyor. Akıllı cihazlar bu uygulamaları gittiğimiz her yere götürebilmemize de olanak tanıyor. Kamunun resmi işlemlerinden, belge imzalama süreçlerine, oyunlardan alışveriş uygulamalarına kadar her bir platforma giriş ise güvenlik nedeniyle çok faktörlü kimlik tespiti yöntemleri ile gerçekleştiriliyor. Kullanıcı adı, kimlik numarası, şifre, SMS şifresi,

ArkSigner
Kimlik Tespiti ve Kimlik Doğrulama

12 Aralık 2022

Sağlık Sektöründe Çok Faktörlü Kimlik Doğrulama ve e-İmza Nasıl Kullanılır?

Sağlık hizmetlerine erişim, tüm dünya için neredeyse en önemli sosyal konulardan biri. Dijitalleşme süreçleri ise hem hizmet alanlara hem hizmet verenlere geniş olanaklar sunuyor. Randevu almak için sıra beklemek, reçete yazmak için dakikalar harcamak, yapılan testlerin sonuçlarına erişim sağlamak için saatlerce beklemek dijital dönüşüm ile artık tarihe karıştı. Çünkü özellikle devlet hastaneleri ve eczanelerde kolayca kullanılabilen dijital uygulamalar uzun süredir devreye girmiş durumda.

ArkSigner
Kimlik Tespiti ve Kimlik Doğrulama

21 Ekim 2022