Dijital Uygulamalara Güvenli Giriş Sağlayan
ArkLogin Teknolojisini Tanıyalım!

parmak izi ile çok faktörlü kimlik doğrulama

Hayatımızı çevreleyen teknoloji, daha önceki dönemlerde insanlığın tanımadığı pek çok yeni kavramı beraberinde getirdi. “Log in” kavramı da bunlardan biri. Türkçe’ye “Giriş yapmak” olarak çevrilen bu kavram ilk olarak web sitesi üyelikleri için karşımıza çıktı. Ardından internetin gelişim hızına paralel olarak dijital uygulamalara erişim sağlamak için kullanılmaya başlandı. Dijital uygulamaların işlem gücünün artması ve veri saklama özelliklerinin gelişmesi ise “log in” yaparken güvenli kimlik doğrulama yöntemlerinin kullanılmasını gerekli hale getirdi. Böylece kimlik doğrulama ve uygulamalara giriş yapma konuları arasında güçlü bir bağ oluştu. İşte sıradan “log in” işlemlerine yeni bir soluk getiren ArkLogin de bu bağın bir ürünü. Şimdi ArkLogin’i farkları ve avantajları ile daha yakından tanıyalım!

Tek Faktörlü Kimlik Doğrulama ve Çok Faktörlü Kimlik Doğrulama  

Çok faktörlü kimlik doğrulama sistemi ArkLogin ile ilgili ayrıntılara geçmeden önce tek ve çok faktörlü kimlik doğrulama sistemlerinin özelliklerine kısaca göz atalım. Tek faktörlü kimlik doğrulama, dijital uygulamalara yalnızca kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapmayı kapsıyor. Sosyal medya uygulamalarına girişler ve web sitesi üyelikleri için yapılan basit kimlik doğrulama işlemleri tek faktörlü işlemlere örnek olarak gösterilebilir. Çok faktörlü kimlik doğrulamada ise güvenlik unsurları kullanıcı adı ve şifre seviyesinde biraz daha yukarılara çıkıyor. Bu aşamada yapılan kimlik doğrulama işlemi kritik bilgilerin saklandığı veritabanları ve uygulamalarında yüksek güvenlik sağlamak için en iyi seçim.

ArkLogin Kimlik Doğrulama Süreçlerinin Neresinde Yer Alıyor?  

Kişi ya da kurumların kimliklerini tespit etmek ve güvenli erişim olanağı sağlamak için kullanılan kimlik doğrulamanın dijital dünyadaki karşılığı aslında ArkLogin. Fiziki ortamlarda kimlik belgeleri ya da çeşitli sorularla yapılan kimlik doğrulama işlemleri sanal ortamda farklı unsurlar kullanılarak gerçekleştirilebiliyor. Bu unsurların en basit hali ise herkesin kullandığı kullanıcı adı ve şifre kombinasyonları. ArkLogin ise bu süreçlere birkaç öge ekleyerek işlemlerin güvenlik düzeyini artırıyor.  Kullanıcı adı ve şifrenin yanı sıra SMS ve mail doğrulama, elektronik imza ve mobil imza ile giriş, hatta Türkiye’de e-Devlet kanalı ile giriş yapma gibi ek seçenekler ArkLogin’i kimlik doğrulama süreçlerinde çok daha güvenilir hale getiriyor.

Kimlik doğrulama süreçlerinde ArkLogin

ArkLogin Kimlik Doğrulama Yöntemleri Neler?  

ArkLogin kullanarak dijital uygulamalara hem mobil hem masaüstü cihazlardan farklı yöntemler ile giriş yapmak mümkün. Bu yöntemler:

1. SMS ve Mail Doğrulama  

ArkLogin kullanarak dijital uygulamalara hem mobil hem masaüstü cihazlardan farklı yöntemler ile giriş yapmak mümkün. Bu yöntemler:

2. Elektronik ve Mobil İmza ile Doğrulama  

ArkLogin’i çok daha pratik ve kullanışlı hale getiren bir yöntem olan e-İmza ve mobil imza ile kimlik doğrulama işlemi, saniyeler içinde gerçekleştirilebiliyor. Uygulamaya girişte kişinin e-İmzasının cihaza kablosuz ya da USB üzerinden bağlı olması giriş yapmak için yeterli. Geçerli e-İmzanın PIN bilgisinin girilmesinin ardından kimlik doğrulama işlemi tamamlanmış oluyor.

3. T.C. Kimlik Kartı ile Doğrulama  

Uygulamalara girişlerde resmi kimlik belgesi ile kimlik doğrulama yapmak da ArkLogin’in kullanıcılara sağladığı en güvenli ve pratik yöntemlerden biri. Kablolu ve kablosuz kart okuyucular ile yapılan kimlik okuma işlemi sayesinde özellikle resmi uygulamalar için bu yöntemi tercih etmek mümkün. T.C. kimlik kartı ile kimlik doğrulama yapmak için bir diğer teknoloji ise ArkSigner Kimlik Kartı Okuyucu. Ürünün detayları için tıklayın.

4. Parmak Damar İzi ile Doğrulama  

Kimlik doğrulamada en güvenli yollardan biri biyometrik unsurları kullanmak. ArkLogin parmak damar izi doğrulama yöntemiyle bu noktada da kullanıcılara geniş bir alan yaratıyor. Parmak damar izi okuyucu ve kullanıcı adı bilgisiyle tek seferde birden fazla uygulamaya girişte kimlik doğrulama işlemi yapabilirsiniz.

5. e-Devlet Üzerinden Kimlik Doğrulama  

ArkLogin’i rakiplerinin bir adım önüne geçiren özelliği ise e-Devlet üzerinden kimlik doğrulama yapma özelliği. ArkLogin ve e-Devlet entegrasyonu ile istenilen tüm uygulamalara kimlik numarası ve e-Devlet şifresi kullanarak girmek mümkün. Üstelik tek entegrasyonla giriş kapısına birden fazla uygulamayı bağlamak da son derece kolay!

Siz de uygulamalarınıza tek seferde istediğiniz yöntemi kullanarak giriş yapmak için ArkLogin ürün sayfasını incelemeyi unutmayın! ArkLogin teknolojisi ile uygulamalara giriş sağlamanın avantajlarını ayrıntılı incelediğimiz şu yazımıza da göz atabilirsiniz. Kimlik doğrulamada fark yaratan diğer çözümlerimiz için de bizimle iletişime geçebilirsiniz.