Kargo Teslimlerinde Kimlik Kartı Okuyucuların
Kullanılması Neleri Değiştirebilir?  

İnternetten online alışveriş yapan kadın kimlik tespiti yaparken

Kimlik tespiti ve kimlik doğrulama süreçleri neredeyse tüm işlemlerde güvenlik sağlamanın en etkili yolu. Bir malı satın alırken, banka işlemlerinde, para transferlerinde ve hatta kargo yolu ile ürün teslim alırken kimlik tespiti yapılması hem iş süreçlerini hem işletmeleri hem müşterileri koruyan bir unsur.

Şimdi kargo ve elektronik alışveriş süreçlerinde kimlik doğrulama konusuna yoğunlaşalım. Güncel uygulamalar ise genel olarak SMS şifresi ya da teslimatlarda ıslak imza alınması şeklinde gerçekleşiyor. Peki, bu yöntemler gerçekten yeterince güvenli mi? Akıllı kimlik kartı okuyucular bu süreçlerde kullanılsa güvenlik ve işlevsellik açısından neler değişirdi?

Süreçleri baştan aşağı inceleyerek kargo teslimlerinde pratik ve yüksek güvenlikli kimlik doğrulama işlemlerinin önemine bir göz atalım. Bu noktada çözüm olarak ise kimlik kartı okuyucuları ele alalım.

Hazırsanız uzaktan satış ve alış işlerinde kimlik tespitini mercek altına alıyoruz!

İnternetten Ürün Satın Alanlar İçin Kart Okuyucu ile Kimlik Tespiti Nasıl Fayda Sağlar?  

Son dönemin en popüler alışveriş alışkanlığı kuşkusuz ki internet alışverişleri. Kullanıcılar iğneden ipliğe tüm gereksinimlerini internette online mağazalardan ve pazar yerlerinden karşılayabiliyor. Geniş bir seçenek alanına sahip olması yapılan indirimler, ulaşım kolaylığı ve daha pek çok sebepten internet alışverişi tüm dünyada çokça tercih ediliyor. Giysi, kitap, yiyecek derken internetten her şeyin alışverişini yapmak mümkün. Örneğin oldukça yüksek fiyatlardan satılan elektronik ürünler de internetten alınabiliyor.

İnternetten teknolojik cihaz alan kullanıcıların büyük masraflar ile satın aldığı ürünlerin yanlış bir adrese, yanlış bir kişiye teslim edilmesi son derece can sıkıcı bir durum. Bu durum doğrudan bir kayba neden olmasa bile kargo, şirketleri, online mağazalar ve pazar yerleriyle uzun süren bir mücadelenin başlamasına neden olabilir.

Kargo teslimatlarında teknolojik kimlik kartı okuyucular ile kimlik doğrulaması yapıldığında yanlış kişiye teslim olasılığı neredeyse sıfır. Kart okuyucular kargo şirketi personeline anlık olarak kimlik göstermekten çok daha detaylı bir tespit süreci işletiyor.

Kimlik kartı okuyucu ile kimlik tespiti esnasında önce kimlik belgesinin geçerliliği kontrol ediliyor ve kart içindeki bilgiler doğrulanıyor. Ardından kartın gerçekten doğru kişide olduğunun kesinleşmesi için PIN bilgisi ile işlem tamamlanıyor. Yüksek teknoloji sayesinde yanlışlık ihtimali sıfıra en yakın olacak şekilde kimlik doğrulama yapılabiliyor.

İnternetten Ürün Satanlar İçin Kart Okuyucu ile Kimlik Tespiti Nasıl Fayda Sağlar?

İnternet alışverişinin bir diğer ayağını ise elbette ürünü satanlar oluşturuyor. Belirli bir maliyet ile üretilen ya da temin edilen ürünleri internet yoluyla satışa sunan kurum ve kişiler için kimlik tespiti ve doğrulama işleminin doğru yapılması zararlardan korunmak kadar müşteri güvenini kazanmak için de önemli.

Örneğin satıcı taraftan çıkan bir ürünün doğru alıcıya teslim edilememesi firma ya da kişi için oldukça kompleks bir süreci beraberinde getirir. İade iletişiminin sağlanması, yanlış gönderilen ürünün geri çekilmesi, yeniden doğru alıcıya yönlendirilmesi satıcı açısından maddi ve manevi sorunları beraberinde getirebilir. Müşterilerin ulaşım ile ilgili olsa bile sorunu satıcı kaynaklı sanması ise markaya olan güvenin azalmasına neden olabilir. Elbette hiçbir satıcı böyle bir durumda kalmak istemez!

Kart okuyucular kullanılarak yüksek güvenlikli kimlik tespiti yapılıyor olsaydı satıcının zaman, efor, müşteri kaybetmesi söz konusu olmayacaktı. Ayrıca müşteriler eksiksiz işleyen e-Ticaret sürecinin ardından yeniden aynı satıcıdan alışveriş yapmayı tercih edebilir. Böylece satıcı müşteri sadakatini sağlayarak karlılığını artırabilir.

Stant üzerinde duran kimlik kartı okuyucusu

Kargo Teslim Süreçlerinde Kimlik Kartı Okuyucuların Kullanımı Son Derece Pratik!

e-Ticaret süreçlerinde kimlik kartı okuyucular ile kimlik doğrulama yapılması görüldüğü gibi son derece pratik ve güvenlikli bir seçenek. Kimlik doğrulaması aşamasında temassız işlem yapabilen ve mobil cihazlara bluetooth ile bağlanabilen kart okuyucuların kullanılması gerekiyor.

İşte tam bu noktada ArkSigner Combo Card Reader’ı denemek gerekiyor. Çünkü bu kart okuyucu türünün tek örneği! Kimlik tespiti yapıyor ve hatta kimlik kartı ile imza atmayı mümkün kılıyor. Yani kargo teslimlerinde kullanılmak için ArkSigner Combo Card Reader biçilmiş kaftan! Ürünle ilgili ayrıntılı bilgi almak için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Yalnızca kargo teslimatlarında değil bayi ve şubelerde yerinde kimlik doğrulama işlemlerinde, üyelik ve abonelik süreçlerinde, büyük mal tedarik süreçlerinde ArkSigner Combo Card Reader’ı kullanılabilir. Kart okuyucular ve diğer çözümlerimiz için bizimle iletişime geçin!