Tek Bir Dokunuşla Birden Fazla Uygulamaya
Erişim Sağlamanın 5 Faydası

biyometrik kimlik doğrulama ile kişisel verilerine erişen kişi

Hayatımızın büyük bir kısmını online uygulamalar oluşturuyor. Akıllı cihazlar bu uygulamaları gittiğimiz her yere götürebilmemize de olanak tanıyor. Kamunun resmi işlemlerinden, belge imzalama süreçlerine, oyunlardan alışveriş uygulamalarına kadar her bir platforma giriş ise güvenlik nedeniyle çok faktörlü kimlik tespiti yöntemleri ile gerçekleştiriliyor. Kullanıcı adı, kimlik numarası, şifre, SMS şifresi, e-Posta doğrulaması derken tek bir uygulamaya giriş bile dakikalar sürebiliyor. Bir de uygulamaların sayıları artınca login işlemi adeta bir serüvene dönüşüyor.

Peki, tek bir giriş yöntemiyle birden çok uygulamaya erişebilseydik hayatımız daha kolay olmaz mıydı? Bu giriş içinse yalnızca parmak izi ya da avuç içimizi kullansak nasıl olurdu? Şimdi bu şekilde tüm uygulamaları kullandığımızda sağlayacağımız 5 faydaya bir göz atalım!

1. Saniyeler İçinde Uygulamalara Giriş Yapın

Herhangi bir uygulamaya girmek için bile kullanıcı adı, şifre bilgileri ve buna benzer doğrulama adımlarını takip etmek gerekiyor. Bir de farklı kullanıcı ismi ve şifreler devreye girince elimiz sık sık “Şifremi unuttum” butonuna gidiyor. Oysa parmak izi ve avuç içi okuma teknolojisi ile böyle bir ihtimal neredeyse yok.

Kullanıcı adınızı girin ve bilgisayarınıza bağladığınız parmak izi okuyucuya parmağınızı yerleştirin. Böylece uygulamaya erişim için saniyeler yeterli olacak!

2. Özel Verilerinize Sizden Başka Kimsenin Ulaşamayacağından Emin Olun

Dijital uygulamalarının kullanıldığı alanlar günümüzde finansal ya da kişisel kritik verilerin depolanmasına da olanak sağlıyor. Kredi kartı ve banka bilgileri, kimlik bilgileri, fotoğraflar, videolar, özel yazışmalar ya da kurumsal dokümanların saklı tutulduğu uygulamalara girişlerde yüksek güvenlik büyük bir önem arz ediyor. Aksi halde bütün bu kritik bilgilerin kötü amaçla kullanımı son derece korkutucu bir olasılık.

Uygulamalara girişte kişiye özel biyolojik verileri kullanmak ise verileri korumanın en etkili yollarından biri. Yeni teknolojiler sayesinde parmak izinizi kullanarak uygulamalara giriş yapabilirsiniz. Ayrıca el ile doğrulama yöntemini kullanmak da son derece pratik ve hızlı. Böylece yüksek güvenlikli bir deneyim kullanıcıları bekliyor.

Kimlik tespiti konsepti

3. “Şifremi Unuttum” Adımlarından Kurtulun  

Mail uygulamalarına, sosyal medya hesaplarına ya da iş sistemlerine girişler için belirlenen şifreleri unuttuğunuzda yeni şifre belirlemek için uzun adımları takip etmek gerekiyor. Bu adımlar hem zaman kaybı hem ekstra efor anlamına geliyor. Parmak izi ya da el ile doğrulama yaparken ise bu adımlara maruz kalmanıza hiç gerek yok. Bu teknoloji sayesinde en güvenli ve asla kırılamayacak şifrenizi hep yanınızda taşıyor olacaksınız.

4. Kurumsal Süreçlerinizi Daha Sistematik Yönetin

Bireysel işlemlerde yarattığı faydanın yanı sıra parmak izi ve el ile doğrulama yaparak kurumsal süreçlerinizi de çok daha sistematik bir hale getirebilirsiniz. Örneğin kullandığınız e-İmza platformuna tüm çalışanlarınızın tek bir dokunuş ile giriş yapmasını sağlayarak belge imzalama ve doküman takibi sürelerini kısaltabilirsiniz. Size gelen ve acilen işleme koyulması gereken e-İmzalı bir belgeyi tek bir el hareketiyle giriş yaptığınız uygulamada saniyeler için doğrulayabilirsiniz. Ayrıca işletme ya da müşteriler ile ilgili kritik bilgilerin bulunduğu CRM platformları, muhasebe uygulamalarında yalnızca yetkili kişilerin aktif olabileceklerini ve işlem yapabileceklerini garanti altına alabilirsiniz.

5. Teknolojiyi Yakından Takip Eden İnovatif Bakış Açınızla Fark Yaratın  

Konu iş dünyası olunca prezantasyon önemi de inkar edilemez. İşletmeniz için seçtiğiniz tüm teknolojiler aslında sizin gelişime olan yaklaşımınızı ortaya koyuyor. Diğer herkesin aksine uygulamalara parmak izi ve el tanıma teknolojisi ile giriş yaparak tüm inovatif süreçleri takip eden bir vizyona sahip olduğunuzu gösterebilirsiniz. Yalnızca kullandığınız uygulamalarda değil geliştirdiğiniz uygulamaların log in servislerini de bu yöntem ile kullanarak kullanıcı ve müşterilerinize en kaliteli deneyimi sağlayabilirsiniz.

Nerede Bu Büyük Teknoloji: Tabii ki ArkSigner’da!

İşte tam bu noktada parmak izi okuyucu ve el tanıma sistemlerine entegre edilen ArkLogin kimlik doğrulama çözümüne bir göz atmalısınız. Bütün bu faydaları size tek bir pakette sunan ArkLogin sayesinde teknolojik, yüksek güvenlikli ve pratik bir deneyimi keşfedebilirsiniz. Üstelik ArkLogin’de e-Devlet, e-İmza ve mobil imza, SMS ya da mail doğrulama ile giriş gibi pek çok farklı seçenek de bulunuyor. ArkLogin’i kullanan farklı sektörleri keşfetmek için şu yazımıza da göz atabileceğinizi hatırlatalım!

Size ve işletmenize en uygun doğrulama yöntemini ya da hepsini seçerek ArkLogin’i hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için ArkLogin ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Diğer tüm ArkSigner çözümleri ile bilgiler içinse bizimle iletişime geçebilirsiniz.