Bir CEO’nun Kurumsal
Banka Hesabı Açma Öyküsü

Bir cep telefonu tutan iş kadını kurumsal banka hesap açmak için ArkSigner LiveAuth’u kullanıyor

Özel sektörün rekabetçi dünyasında bir çalışanın varabileceği en yüksek nokta bir şirkette CEO olmak. Açılımı “Chief Executive Officer” aslında “baş yönetici” bir kurumun en önemli karar alıcısı olarak Türkçe’ye çevriliyor. Bugün tüm büyük sınavlardan geçip yeterince tecrübe edinmiş bir yöneticinin CEO olarak odasına yerleştiği ilk gün başına gelen birkaç olayı anlatıyoruz. Zira imza yetkilisinin değişmesi ile kurumsal banka hesap bilgilerinde değişiklik yapılması gerekebiliyor. Peki, CEO’muz bunun için bankaya gitmek zorunda mı?

Geleneksel Olarak Kurumsal Banka Hesapları Nasıl Açılıyor?

Kurumsal banka hesaplarından kambiyo işlemlerinden maaş ödemelerine kadar pek çok farklı işlem gerçekleştirilebiliyor. Bu hesaplarda yıl içinde yüklü miktarda para akışının bulunması da doğal bir süreç. Geleneksel bankacılık sisteminde şirket hesabı açtırabilmek için şirketin imza yetkili kişisinin şubeye gidip gerekli evrakları teslim ettikten sonra düzenlenen yeni belgeleri ıslak imza ile imzalaması gerekiyor. Ticari hesap açtırmak için gerekli olan belgeler ise şunlar:

  • Vergi levhası
  • Şirket yetkilisine ait nüfus cüzdanı
  • Ticaret sicil gazetesi kaydı
  • İmza sirküleri
  • Ticaret odası kayıt belgesi

Bu belgelerin kurumlardan alınması ve hesap açma sürecinin başlaması ise neredeyse bir hafta sürebiliyor. Şubeye gitme zorunluluğu, bitmeyen belge trafiği ve kaybolan dokümanlar nedeniyle tekrarlanmak zorunda kalan işlemler ise cabası. Yani işinde başarılı, havalı ve çok da boş zamanı olmayan bir CEO için geleneksel yöntemler oldukça can sıkıcı!

Bir CEO Yerinden Hiç Kalkmadan Şirketi İçin Nasıl Banka Hesabı Açar?

Üst düzey bir şirket yöneticisinin yerinden kalkmadan, banka şubesinde zaman kaybetmeden ya da resmî kurumlardan belge toplamak zorunda kalmadan banka hesabı açtırmasının bir yolu var mı? Teknoloji bu soruya da hızlı ve etkili bir yanıt veriyor. Uzaktan kimlik doğrulama ve güvenli görüntülü görüşme teknolojileri, kurumsal bankacılık işlemleri için de fırsatlar yaratıyor. Bunun için CEO’muzun gerçekten güvenilir, tam donanımlı ve yüksek teknolojili bir uzaktan müşteri kazanımı sistemi olan bir banka ile çalışması gerekiyor. Tabii bir de bu teknolojilerin tüm mevzuatlara uygun olması gerekiyor. Aksi halde yapılan onca işlemin hiçbir geçerliliği olmayacak.

Cep telefonu ekranında biyometrik kimlik doğrulama yapan iş adamı

Bankalar CEO’ları Mutlu Edecek Müşteri Kazanımı Teknolojilerini Nereden Bulabilir?

Daha önceleri yalnızca bireysel düzeyde gerçekleştirilebilen uzaktan kimlik doğrulama ile artık tüzel kişiler de müşteri olabiliyor. -Bu konu ile ilgili ayrıntılı bilgi için tüzel kişilerde uzaktan kimlik doğrulama konulu şu yazımıza da hemen göz atabilirsiniz- bu de demek oluyor ki şirket hesabı açtırmak isteyen üst düzey yöneticiler ofislerinden çıkmadan hatta seyahatteyken bile mobil cihazlarını kullanarak kurumsal banka hesabı açtırabiliyor. Peki, bu teknolojilerin en güvenilir hali nerede mi?

Yanıt elbette ArkSigner LiveAuth’ta!

ArkSigner mühendislerinin geliştirdiği ve tüm mevzuatlara tamamen uygun olan LiveAuth ve LiveAuth Communicator çözümleri tüzel kişileri müşteri edinmek için en etkili deneyimi sunuyor. Şirket yetkilisinin kimlik doğrulamasının gerçekleştirilmesinin yanında LiveAuth ile sistemlerden otomatik olarak çekilen imza sirküsü, ticari sicil belgesi gibi dokümanlar da dijital yoldan doğrulanabiliyor. Ardından yetkilinin yüz doğrulamasının da gerçekleştirilmesi ile müşteri temsilcisi ile görüşme süreci başlıyor. Böylece ne CEO’muz yoruluyor ne banka kazanacağı büyük çaplı bir portföyü kaybediyor. Anlayacağınız LiveAuth ailesi herkese kazandırıyor.

Siz de finans işletmenize yeni müşteriler kazandırmak, bu sırada dolandırıcılık ve sahtecilik olasılıklarını en aza indirmek, mevzuata tam uyumlu kaliteli bir teknoloji ile işlerinizi kolaylaştırmak için LiveAuth’u keşfedin!

KYB (Know Your Business) süreçleri ile ilgili detaylar için de şu yazımıza göz atabilirsiniz. ArkSigner ile güvenli dijital yolculuğunuza yepyeni bir perspektif kazandırın!