Uzaktan Müşteri Edinimi

Web 3.0’da yeni internet geleceği dağıtılmış blok zincir teknolojisi konsepti.

Yeni Başlayanlar İçin
A-Z’ye Digital Onboarding Sözlüğü

Finansal hizmetlerden eğitime, sağlıktan perakendeye her sektörde, dijital dönüşümün ön saflarında yer alan dijital onboarding süreçleri, müşterilerinizi ve çalışanlarınızı ağırlamak için hızlı ve etkili bir yöntem sunar. Ancak, bu terimlerle dolu yeni dünyada yolunuzu bulmak zor olabilir.

Uzaktan Müşteri Edinimi

07 Kasım 2023

know your customer kullanarak işlem gerçekleştiren kişi

KYC ile Adım Adım Mevduat Hesabı Açma Kılavuzu

Mobil uygulamalar ve gelişen teknoloji sayesinde artık bankacılık hizmetleri için şubede beklemek ya da sıra almak gibi dertlerle uğraşmaya gerek kalmadı. Tüm kullanıcılar evlerinde, iş yerlerinde ve hatta yolculukları esnasında uygulamalar üzerinden para transferi ya da yatırım işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

ArkSigner
Uzaktan Müşteri Edinimi

09 mart 2023

KYC Kavramı, Müşterinizi Tanıyın.

KYC - e-KYC - Remote KYC: Tanımları, Farkları ve Faydaları

Uluslararası kuruluşlar, orta ölçekli işletmeler ya da küçük girişimler için sektörlerde farklı geçiş noktaları bulunuyor. Hangi sektör hangi ölçekte olursa olsun şirketler için değişmeyen tek konu işlem, veri güvenliği ve müşteri güvenini sağlamak. Çünkü müşteri güveni daha çok kar elde etmek demek. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki müşteriler güvenilir marka ve firmaları daha çok tercih ediyor. Peki, güvenlik sağlamak için ne yapmak gerekiyor?

ArkSigner
Üzaktan Müşteri Edinimi

18 Ocak 2023

KYB (Know Your Business) Nedir? KYC ile KYB Arasındaki Farklar Nelerdir?

KYC, dijital ve geleneksel iş süreçlerinde öncelikle güvenlik sağlamak ve hizmet verimliliğini artırmak için kullanılan yöntemleri kapsıyor. Mevcut ya da müstakbel müşterinin kim olduğunun tespit edilmesi, işlem güvenliğini sağladığı için sahtecilik ve dolandırıcılık olasılıkları da büyük oranda ortadan kalkıyor.

ArkSigner
Uzaktan Müşteri Edinimi

04 Kasım 2022

Uzaktan Kimlik Tespiti Sayesinde Bankalar 2022 Yılında Ne Kadar Müşteri Kazandı?

Bankacılık işlemlerini, şubeyegitmek zorunda olmadan mobil cihazlar ile halletmek son dönemin en büyük konforalanlarından biri oldu. Artık yalnızca telefonları kullanarak yeni bankalarınmüşterisi olmak son derece kolay. Dijital bankacılığın geldiği nokta sayesindeartık sıra bekleme derdi yok, şube arama derdi yok! Tabii banka çalışanlarınınişi de bu sistemler sayesinde yarı yarıya daha da azaldı. Gereksiz kâğıt işlerive iletişim trafiği ortadan kalktı ve bankalarda hizmetler çok daha kalitelihale geldi. Peki bütün bu sürecin yüksek güvenlikle tamamlanması ve hem bankahem müşteri verilerinin korunması için hangi yöntem kullanılıyor? Sorununyanıtını hemen verelim: Güvenli uzaktan kimlik tespiti!

ArkSigner
Uzaktan Müşteri Edinimi

06 Ekim 2022

Bir Uzaktan Müşteri Edinimi Öyküsü:
Açık Denizde Banka Müşterisi Olmak

Uzaktan müşteri edinimi sınırsız ortamda sınırsız müşteri demek. Teknolojik koşullar bu noktada öyle gelişmiş durumda ki artık açık denizlerde bile yalnızca birkaç dakikada banka müşterisi olmak, uygulamalara giriş yapmak ya da yüz doğrulama yolu ile uzaktan sözleşme imzalamak mümkün. Bu yazımızda size kısa bir uzaktan müşteri edinimi öyküsü anlatacağız. Bakalım, bu süreçlerde müşteri ve işletmeler neler yaşıyor, neler kazanıyor?

ArkSigner
Uzaktan Müşteri Edinimi

28 Eylül 2022

Uzaktan Kimlik Doğrulama Çözümleri ile İşletmenizi
Nasıl Daha Kazançlı Hale Getirebilirsiniz?

Günümüzde pek çok işletme ve devlet kurumu hizmetlerini online olarak yürütüyor. Bu sayede kullanıcılar ve müşteriler işlemlerini kısa sürede tamamlayabiliyor. Bununla birlikte uzaktan yapılan işlemlerde verilerin ve işlemi yapan kişinin kimliğinin tespit edilerek güvenliğin sağlanması son derece kritik bir konu haline geliyor. Kimlik sahteciliği, dolandırıcılık gibi olumsuz sonuçların önüne geçmek ise uzaktan kimlik tespiti ve kimlik doğrulaması ile mümkün oluyor. Peki, uzaktan kimlik tespiti ve kimlik doğrulamasının kurumsal süreçlerde size neler kazandıracağını biliyor musunuz? Bakalım, uzaktan kimlik tespiti ve doğrulaması süreçlerininişletmelere getirileri neler?

ArkSigner
Uzaktan Müşteri Edinimi

23 Haziran 2022

Uzaktan Kimlik Tespiti
Neden Önemli?

Günümüzde pek çok işlemi yüz yüze iletişim koşulu bulunmadan gerçekleştirmek mümkün. Uzaktan alışveriş, para transferleri, sigortacılık faaliyetleri ve daha pek çok farklı işlemi uzaktan tamamlamak kullanıcıların işlerini büyük oranda kolaylaştırıyor. Bununla birlikte uzaktan gerçekleştirilen işlemlerde, işlem yapan kişinin kimliğinin tespit edilmesi ve doğrulanması güvenlik bakımından önemli bir konu.  Peki, uzaktan kimlik tespiti ve kimlik doğrulama işlemleri niçin bu kadar önemli? Gelin bir göz atalım.

ArkSigner
Uzaktan Müşteri Edinimi

16 Mayıs 2022