LiveAuth Communicator ile Müşteri Hizmetlerinde
Karmaşık Süreçlere, Güvenlik Açıklarına Son!  

uzaktan müşteri edinimi süreçleri

Yeni nesil pazarlama anlayışının en önemli parçalarından bir etkin yürütülen müşteri hizmetleri. Ürün seçeneklerinin artması ve müşteri davranışının satışın en kritik etkenlerinden biri olduğunun anlaşılması tüm işletmeleri müşteri hizmetlerini geliştirmeye yöneltti. Bugün en küçük girişimlerden en kapsamlı şirketlere kadar tüm işletmeler ürünlerin satış öncesi ve satış sonrası pazarlama süreçlerini mobil müşteri hizmetleri ile sürdürüyor.

Telefonla ya da bilgisayar üzerinden edindiği ürün ya da hizmetle ilgili desteğe kolayca ulaşabilen kullanıcılar için de bu durum, son derece verimli bir süreç yaratıyor. Özellikle bankalar ve finans kuruluşlarında uzaktan işlem yapabilme özgürlüğü taraflara zaman tasarrufu ve pratik işlem yapabilme ayrıcalığı sağlıyor.

Peki, uzaktan müşteri edinimi ve satış destek süreçlerinde kullanılan dijital teknolojiler her zaman yeterince güvenli ve kullanışlı mı? Gelin, konuyu işletme, müşteri temsilcisi ve müşteriler açısından ayrıntılı inceleyelim!

Uzaktan Müşteri Edinimi Teknolojilerinde İşletmeler Hangi Sorunlarla Karşılaşıyor?  

Uzaktan sunulan hizmetlerde işletmeler için en önemli unsur elbette müşteriyi kazanmak. Satışı gerçekleştirmek ya da gerçekleşmiş satış ile ilgili müşteriye tatmin edici bir destek hizmeti sağlamak. Bu nedenle online yollardan yürütülen uzaktan müşteri edinimi süreçlerinde kullanılan teknolojilerin işletmelere müşteri kazandırma noktasında yardımcı olması gerekiyor. Peki, işletmeler için uzaktan müşteri edinimi uygulamalarında muhtemel sorunlar neler, sıralayalım:

  • Müşterinin çağrı merkezi ve müşteri hizmetleri birimine erişiminde teknik sorunlar yaşanması
  • Kimlik tespiti ve kimlik doğrulama süreçlerinde bulunan açıklar nedeni ile sahtecilik ve dolandırıcılık olasılıklarının ortaya çıkması
  • Müşteri temsilcisinin performans değerlendirilmesinin yapılamaması halinde hizmet kalitesinin düşmesi
  • Müşteri ve müşteri temsilcisi arasındaki iletişimin düzenli kayıtlarla incelenememesi
  • Yüksek maliyetli müşteri hizmetleri süreçlerinin satış ve kâra döndürülememesi
  • Teknik aksaklıklar nedeniyle işletmenin müşteri gözünde itibar kaybetmesi

Tüm bu sorunlar bir araya geldiğinde işletmenin maddi ve manevi zarar göreceğini ön görmek çok da zor değil. İşte tam da bu nedenle işletmeler uzaktan müşteri edinimi süreçlerinde doğru teknolojiyi seçmeli. Yüksek güvenlikli işlem yapan, tüm müşteri hizmetlerini tek bir ekranda toplayan ve müşteri temsilcisi performansını ayrıntılı ölçmeyi sağlayan LiveAuth Communicator ise işletmelere kusursuz müşteri edinimi için en iyi seçenekleri sunuyor.

Müşteri Temsilcileri Uzaktan Müşteri Edinimi Hizmetlerinde Hangi Sorunlarla Karşılaşıyor?  

Uzaktan müşteri edinimi süreçlerinin bir diğer tarafı ise kuşkusuz ki çağrı merkezi çalışanları; yani müşteri temsilcileri. Satış ve pazarlamada doğrudan müşteri ile iletişime geçen müşteri temsilcilerinin uzaktan kimlik tespiti ve görüntülü görüşme teknolojilerini kullanırken konforlu hissetmesi son derece önemli. Bu yolla temsilci, tamamen yapacağı satışa ve sunacağı hizmete odaklanabiliyor. Ancak müşteri temsilcileri de süreç içinde pek çok problemle karşılaşıyor. Bu problemlere hızlıca göz atalım:

  • Müşteri temsilcisi ekranlarının karmaşık ve kullanışsız olması
  • Görüşme aşamasında müşterilerin kimlik tespiti aşamasının yalnızca müşteri temsilcisinin inisiyatifine bırakılması ve muhtemel güvenlik açıkları
  • Müşteri bilgilerini hızlı ve doğru görüntüleyeme halinde müşteri ile yanlış iletişim kurma olasılığı
  • Aksayan ve takılan ekranlar nedeni ile görüşme kalitesinin düşmesi
  • Müşteri temsilcisinin ihtiyaç duyduğu bilgiye yeterince hızlı ulaşamaması
  • Müşteri temsilcileri arasındaki aktarma süreçlerinin teknik nedenlerle uzun ve uğraşlı olması
Uzaktan müşteri edinimi süreçlerinde yardımcı olan müşteri hizmetleri çalışanı

Kullanılan sistem müşteri temsilcisine bunca sorun çıkarırken kaliteli hizmet vermek mümkün mü? Ne yazık ki hayır! İşte bu yüzden LiveAuth ve LiveAuth Communicator ayrıcalıklarını bir an evvel keşfetmek şart.

Son Kullanıcı Uzaktan Müşteri Olurken Hangi Sorunlarla Karşılaşıyor?  

Müşteri hizmetleri sürecinin son tarafı da müşteriler. Banka ve finans işlemlerini güvenli yoldan yapabilme olanağı sağlayan uzaktan müşteri edinimi teknolojileri son kullanıcı için oldukça etkili bir kullanım alanı yaratıyor. Tam bu noktada seyir halindeki bir kaptanın uzaktan banka müşterisi olma sürecini anlattığımız şu yazımıza bir göz atabileceğinizi hatırlatalım!

Sonuç olarak bireyler artık evlerinde, iş yerlerinde ve hatta seyahat ederken bile işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Bu teknolojilerde müşterinin karşılaşabileceği sorunlar ise şunlar:

  • Bağlantı aksaklıkları nedeniyle müşteri temsilcisine erişim sağlayamama
  • Yüz tanıma ve kimlik belgesi doğrulama işlemlerinin sürekli tekrar etmesi
  • Uzaktan kimlik tespiti ve görüntülü görüşme gerçekleştirmek için kullanılan uygulamaların mobil cihazların bataryalarını hızlıca bitirmesi
  • Devam eden görüntülü konuşma esnasında cihazın ısınması, görüntünün takılması
  • Kullanıcı dostu olmayan arayüzler nedeni ile uygulamaları kullanmakta zorluklar

Bu problemler müşterilerin uzaktan işlem yapma konusundaki isteklerini azaltabilir. Geleneksel yöntemlerden daha kolay ve hızlı gerçekleşmesi gereken işlemleri son kullanıcı için yorucu ve verimsiz bir hale getirebilir. “Bu sorunların çözümü ne?” diyorsanız yanıtını tekrar verelim: LiveAuth ve LiveAuth Communicator!

LiveAuth ve LiveAuth Communicator işletme, müşteri temsilcisi ve müşterilerin yaşayabileceği tüm sorunları ortadan kaldıracak bir çözüm olarak geliştirildi. Yüksek güvenlikli kimlik tespiti ve doğrulama, kesintisiz ve sorunsuz görüntülü görüşme yapmak için en doğru seçim olan LiveAuth ailesini siz de hemen keşfedin! LiveAuth demo sürümü için tıklayın, ArkSigner’ın güvenli uzaktan müşteri edinimi çözümlerini ilk elden deneyin!