Uzaktan Kimlik Tespiti Sayesinde Bankalar 2022 Yılında
Ne Kadar Müşteri Kazandı?

Bankacılık işlemlerini, şubeye gitmek zorunda olmadan mobil cihazlar ile halletmek son dönemin en büyük konfor alanlarından biri oldu. Artık yalnızca telefonları kullanarak yeni bankaların müşterisi olmak son derece kolay. Dijital bankacılığın geldiği nokta sayesinde artık sıra bekleme derdi yok, şube arama derdi yok! Tabii banka çalışanlarının işi de bu sistemler sayesinde yarı yarıya daha da azaldı. Gereksiz kâğıt işleri ve iletişim trafiği ortadan kalktı ve bankalarda hizmetler çok daha kaliteli hale geldi. Peki bütün bu sürecin yüksek güvenlikle tamamlanması ve hem banka hem müşteri verilerinin korunması için hangi yöntem kullanılıyor? Sorunun yanıtını hemen verelim: Güvenli uzaktan kimlik tespiti!

Bankalar Neden Uzaktan Kimlik Tespiti Yöntemlerini Tercih Etmeli?

Uzaktan kimlik tespiti, mobil yollar ve dijital teknikler ile işlem yapacak kullanıcının kim olduğunu belirlemek için kullanılan bir kimlik tespit yöntemidir. Dijitalleşme sürecinden önce çalışanlar aracılığı ile gerçekleştirilen bu işlemleri günümüzde sayısal verileri ve yüksek teknolojileri kullanarak tamamlamak mümkün. Üstelik belge okuma, yüz canlılık kontrolü ve diğer biyolojik deliller ile gerçekleştirilen kimlik tespiti işlemleri geleneksel yöntemlere kıyasla çok daha pratik ve çok daha güvenli. Bu yöntemler kullanılarak müşteri kazanmak ise uzaktan müşteri edinimi olarak isimlendiriliyor. Uzaktan müşteri edinimi süreçleri pek çok sektörde ve bankacılıkta çok fazla kazanımı beraberinde getiriyor.

Uzaktan Müşteri Ediniminin Geleneksel Yöntemlere Göre Avantajlı Yanları Nelerdir?

Tüm işletmelerin en temel amacıolan müşteri edinimini dijital yöntemlerle uzaktan gerçekleştirmek gelenekselyöntemlere kıyasla çok daha avantajlı. Bu avantajlara kısaca bir göz atalım:

  • Artırılmış güvenlik özellikleri sayesinde çok daha güvenilir.
  • İnsan gücü ile gerçekleştirilen kimlik doğrulama yöntemlerine kıyasla yanılma payı neredeyse sıfır.
  • Müşterileri şubeye gitme ve sıra bekleme derdinden kurtarıyor.
  • Dolandırıcılık ve sahtecilik olasılıklarının ortadan kaldırılmasına yardımcı oluyor.
  • Banka hizmetlerinin kalitesinin artmasına olanak sağlıyor.
  • Çalışanların iş yükünüz en aza indiriyor.
  • Yerinde kimlik tespiti için gerekli olan cihaz ve insan gücü maliyetini azaltıyor.

Bankalar Uzaktan Kimlik Tespiti Sayesinde Ne Kadar Müşteri Kazanıyor?

BDDK’nın son düzenlemesinin ardından bankalar için uzaktan müşteri edinimi neredeyse olmazsa olmaz hale geldi.

Artık bankada işi olan hiç kimsenin aklına ilk olarak şubeye gitmek gelmiyor. Yeni bir banka ile çalışmak isteyen herkes ilk olarak dijital ve mobil yollara başvurarak zamandan kazanmayı hedefliyor.Türkiye Bankalar Birliği’nin yaptığı çalışma da 2021 yılında yasalaşan uzaktan müşteri edinimi ile müşteri kazanma süreçlerinin geleneksel yöntemlere yetişmek üzere olduğunu kanıtlar nitelikte. Resmi araştırmalara göre 2021 yılının mayıs ve temmuz aylarında tam 712 bin kişi bankalarla çalışmak için uzaktan müşteri edinimi kanallarını kullandı. Bu kişilerden 193 bini ise bankaların müşterisi oldu. Sistemin tamamen anlaşılması ve avantajlarının fark edilmesi ile 2022 yılının ilk aylarında uzaktan müşteri edinimi rakamları neredeyse ikiye katlandı. Aralık ve Şubat 2022 tarihleri arasında 1 milyon 400 bin kişi bankalara uzaktan başvuru yaptı ve 398 bin kişi bu yolla banka müşterisi oldu.

e-İmza altyapısı fiyatları

Uzaktan Müşteri Edinimi Süreçlerinde En Güvenilir Çözüm: LiveAuth

Bankalar için uzaktan müşteri ediniminin en güvenilir ve işlevsel çözümü nedir?

Elbette ArkSigner LiveAuth!LiveAuth kimlik kartı, pasaport ve yüz doğrulama işlemlerini gerçekleştirmenizi sağlayan bir kimlik tespiti çözümüdür. Bu çözüm mobil cihazlar yolu ile istenilen her yerden banka müşterisi olmaya olanak sağlar.

Aynı zamanda LiveAuth Communicator da kimlik tespiti çözümüne entegre edilerek güvenli görüntülü görüşme yapmanıza olanak tanır. Kullandığı birden fazla güvenlik ögesi sayesinde LiveAuth ve LiveAuth Communicator ikilisi bankacılık işlemlerinde sahtecilik ve dolandırıcılık ihtimalini neredeyse ortadan kaldırır. Ayrıca müşterilerin kimlik bilgileri hiçbir şekilde üçüncü taraflar ile paylaşılmaz. Böylece LiveAuth ailesi hem bankalar hem müşteriler için kusursuz bir deneyim sunar. Siz de LiveAuth ve LiveAuth Communicator ile tanışarak uzaktan kimlik tespiti fırsatlarını keşfedin! Ürünün ayrıntıları için tıklayın, detaylı randevu için uzman ekibimizden randevu talep edin!