Uzaktan Kimlik Doğrulama Çözümleri ile İşletmenizi
Nasıl Daha Kazançlı Hale Getirebilirsiniz?

Günümüzde pek çok işletme ve devlet kurumu hizmetlerini online olarak yürütüyor. Bu sayede kullanıcılar ve müşteriler işlemlerini kısa sürede tamamlayabiliyor. Bununla birlikte uzaktan yapılan işlemlerde verilerin ve işlemi yapan kişinin kimliğinin tespit edilerek güvenliğin sağlanması son derece kritik bir konu haline geliyor. Kimlik sahteciliği, dolandırıcılık gibi olumsuz sonuçların önüne geçmek ise uzaktan kimlik tespiti ve kimlik doğrulaması ile mümkün oluyor. Peki, uzaktan kimlik tespiti ve kimlik doğrulamasının kurumsal süreçlerde size neler kazandıracağını biliyor musunuz? Bakalım, uzaktan kimlik tespiti ve doğrulaması süreçlerinin işletmelere getirileri neler?

Hangi sektörler uzaktan kimlik tespiti ve doğrulaması çözümlerini kullanabilir?

Dijital kimlik tespiti ve kimlik doğrulama işlemleri kurumsal ve resmi süreçlerde güvenlik ve pratiklik sağlamak için en etkili yöntemler arasında yer alıyor. Özellikle finans kuruluşları,kripto para borsaları, faktöring ve leasing şirketleri ile bankalarda uzaktan kimlik tespiti işlemleri, verimliliği artıracak önemli araçlardan biri. Bunların yanı sıra sağlık kuruluşları, devlet kurumları, belediye ve bakanlıkların online hizmet veren servisleri, çağrı merkezleri ve müşteri hizmeti sağlayan diğer işletmeler için de uzaktan kimlik tespiti ve kimlik doğrulaması çözümleri tercih edilebilir.

Uzaktan kimlik tespiti ve kimlik doğrulama çözümlerini işletmenizde hangi alanlarda kullanabilirsiniz?

Uzaktan kimlik tespiti ve doğrulamasının farklı sektörlerde kullanım alanları ise şunlar:

  • Bankalar için yeni hesap açma işlemleri, başvurular, transfer ve ödeme işlemleri yani uzaktan müşteri edinimi ve uzaktan yürütülen tüm online işlemlerde
  • Kurumsal süreçlerde e-Genel kurul, e-Yönetim toplantılarına katılımın sağlanmasında
  • e-Ticaret faaliyetlerinde müşteri, satıcı ve tedarikçilerin kimlik tespiti ve doğrulamasının gerçekleştirilmesi ve satış faaliyetlerinde
  • ATM, KİOSK, XTM gibi açık bankacılık işlemlerinde

Hizmetlerinizde uzaktan kimlik tespiti ve doğrulama işlemleri size neler kazandırır?

Gerçekleştirilen pek çok işlemin dijital ortamda tamamlanması artık hem firmaları hem kurumları uzaktan hizmetleri geliştirmeye itiyor. Zaman kazandıran, pratik bir şekilde halledilebilen bu işler hem şirketlere hem kullanıcı ve müşterilere büyük avantajlar sağlıyor. Firma ve kurumlar için uzaktan kimlik tespiti çözümleri bazı kazanımları beraberinde getiriyor:

  • Zamandan tasarruf: Uzaktan kimlik tespiti vedoğrulaması çözümlerini kullanarak daha önce yüz yüze yapılan işlemlerde harcanan zamana kıyasla- çok daha az zaman harcarsınız.
  • Yüksek düzey güvenlik: Kimlik tespiti ve doğrulamasında çok aşamalı güvenlik adımları sayesinde yüksek güvenlik sağlayabilirsiniz.
  • Dolandırıcılığın önlenmesi: Sahte kimlik belgeleri yada pasaportların ayırt edilmesi sayesinde dolandırıcılık faaliyetlerinin önüne geçebilirsiniz.
  • Uzaktan müşteri hizmetlerinin kalitesinin ve güvenliğinin artırılması ile müşteri kazanımı ve satış oranlarını olumlu yöndedeğiştirebilirsiniz.
  • E-toplantı, e-genel kurul ve e-yönetim süreçlerini güçlendirerek kurumsal süreçlerinizi kolaylaştırabilir, şirket verilerinin korunmasını sağlayabilirsiniz.
e-İmza altyapısı fiyatları

Uzaktan kimlik tespiti ve kimlik doğrulaması için neden LiveAuth’u tercih etmelisiniz?

Uzaktan kimlik tespit ve doğrulama çözümleri ile işletmenizin verimliliğini artırmak istiyorsanız ArkSigner tarafından yerli olanaklarla üretilmiş LiveAuth’u tercih edebilirsiniz. LiveAuth ile yeni T.C. kimlik kartlarını ve pasaportları kullanarak kimlik tespiti ve doğrulama işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

İlk aşamada NFC ve OCR teknolojilerini kullanan LiveAuth, belgenin geçerliliğini ve gerçekliğini kontrol etmenizi sağlıyor. Daha sonraki aşamada ise canlı yüz kontrolü ile kimlikte bulunan biyometrik fotoğraflarla kişinin yüzünün eşleşmesini sağlıyor ve doğrulama işlemini gerçekleştiriyor.

Yaklaşık 8 ila 10 saniye süren bu işlem sonunda müşteri ya da kullanıcının güvenle sisteme girişi sağlanıyor. Üstelik LiveAuth’u kendi sisteminize kolayca entegre edebilir, giriş seçenekleri ve kimlik doğrulama aşamalarını düzenleyebilirsiniz.Siz de ArkSigner LiveAuth ile uzaktan müşteri edinimi ve diğer online hizmetlerinizde gerçek güvenliği yakalayın.

Zamandan tasarruf ederek maliyetlerinizi en aza indirin. İşletmenizi rakiplerinizden bir adım öne taşıyın. Uzaktan kimlik doğrulama çözümümüz LiveAuth’un ücretsiz demosu için hemen tıklayın.