3 Dakikada 10 Kişilik İmza Akışı Oluşturma Kılavuzu

elektronik imza belge imzala sırasında çalışan kronometre

“Son 20 yılın kilit kelimesi nedir?” diye sorsalar ne derdiniz? Akıllı cihazlar, gelişen ulaşım olanakları, dünyanın bir ucundan bir ucuna saniyeler içinde mesaj gönderme olanaklarını bir düşünelim. Mesajların teslim edilme sürelerini düşünelim, çok yüksek hızlı trenlerin saatler içinde kilometrelerce yolu katetmeyi sağladığını düşünelim. Bütün bunların sonucunda hayatımızın en temel unsurunun hız olduğunu söyleyebiliriz.

Özellikle işler söz konusu olduğunda hız unsuru daha bir önem kazanıyor. İşleri bir an önce tamamlamak, müşterileri bekletmeden onlara kaliteli hizmet sağlamak, çalışanların değerli zamanlarını en iyi şekilde kullanmak için hızlı olmak artık bir zorunluluk. Tabii işlerin tamamlanması için imzalama sürelerini kısaltmak da hızlı aksiyon almanın en etkili yollarından biri.

Haydi, hız demişken konuyu hemen Aç Bak İmzala’da elektronik belge imzalamaya  getirelim ve 10 kişinin dahil olduğu bir imza süreci için 3 dakikalık bir işlemin nasıl yeterli olacağını adım adım size anlatalım!

Birinci Dakika: Aç Bak İmzala’ya Giriş, İş Akışı Oluşturma Adımı  

Aç Bak İmzala platformuna giriş yapmak için pek çok farklı seçenekten faydalanabilirsiniz. Bu seçenekleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Kullanıcı adı ve şifre ile giriş
  • Mobil imza ile giriş
  • Elektronik imza ile giriş
  • Parmak damar izi teknolojisi işe giriş

Bu dört farklı yoldan uygulamaya giriş yapmak size yalnızca 2 ya da 3 saniyeye mal olacak. Özellikle elektronik imza ve parmak damar izi okuma teknolojisinde log in işlemini anında gerçekleştirmeniz mümkün.

Uygulamaya giriş yaptığınız ilk 3 saniyenin ardından işleriniz çok daha kolay hale gelecek. Bu aşamada imzalanacak belgenin kriterlerini belirlemek için ekranın sol tarafındaki menüden “Yeni İş Akışı Oluştur” butonuna tıklayın. Karşınıza gelen ekrana oluşturduğunu iş akışının ismini ve gerekli ise imzalama süreci ile ilgili notlarınızı ekleyin. Daha sonra imza türünü, imzanın geçerlilik süresini seçin. Bu noktada imza türünü seçerek PDF’e imza atma ya da Word’e imza atma seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. İlk dakikanın sonunda imzacılarınızı seçmeye artık hazırsınız!

İkinci Dakika: İmzacıları Seçme ve Belgeyi Gönderme Adımı  

İmza türü, süresi ve gerekli notların ardından “Çoklu İmzacı” seçeneğine tıklayarak belgede imzası bulunması istenen kişileri seçin. Bu noktada imzacılar arasında kurum dışı bir kişi bulunuyorsa hemen yandaki “Dış Kullanıcı Ekle”yi tercih edin ve sadece e-mail adresiyle imzacıyı kolayca ekleyin. Bu aşamada dilerseniz seri ve paralel imzalama seçeneklerini belirleyebilirsiniz.

Kullanıcıları ekledikten sonra belgenin hangi sırayla imzalanmasını istiyorsanız hiyerarşiyi belirleyebilirsiniz. Bunun için imzacı isimlerinin sol üst köşesinde yer alan okları kullanabilirsiniz. Organizasyonunuza dahil 10 kişiyi imzacı olarak eklemek için 30 saniye yeterli olacak.

Devam eden 30 saniyede ise imzacılara belge ile ilgili nasıl bildirim gideceği, belgenin nerede arşivleneceği gibi ayrıntıları belirleyebilirsiniz. Son olarak “Oluştur” butonuna dokunun ve yalnızca 2 dakika içinde belgenizi 10 kişiye hızlıca göndermenin tadını çıkarın.

Online iş imzalama sürecinde dijital dökümanı elektronik imza altyapısı kullanarak imzalayan kişi

Üçüncü Dakika: Belge İmzalama ve Sürecin Tamamlandığı Bildirimini Bekleme Adımı  

İş akışını oluşturduktan sonraki 1 dakika ise belgeyi imzalamak ve akışın sürmesi için diğer imzacılara imzalı bir biçimde göndermek kalıyor. Bu aşamada yeniden Aç Bak İmzala ana sayfasına dönün ve en aşağıda “Bekleyen Görevler” kısmına tıklayın. Ekranda imzalayacağınız belgeye anında ön izleme yapabileceksiniz. Ön izleme sırasında belgedeki tüm detayları inceleyebilirsiniz. Daha sonra sol üstte bulunan “İmzala” kısmına tıklayın. Sistem sizi yeni bir ekrana yönlendirecek. Bu adımda belgenin üzerinde herhangi bir e-İmza bulunup bulunmadığını da görebilirsiniz.

İmzalama ekranı geldiğinde sol kısımda elektronik imza bilgilerinizi görüntüleyebilirsiniz. İmzalama işlemi için mobil imza kullanacaksanız bu opsiyonu da yine aynı kısımdan seçebilirsiniz. Geçerli e-İmza ya da mobil imzanız tanımlandıktan sonra yeniden “İmzala” butonuna tıklayın ve e-İmza şifrenizi girin.

Kıymetli 3 dakikanızın son 2 saniyesini de ekrandaki “Belge başarıyla imzalandı” bildirimini görmeyi bekleyerek geçecek. İşte şimdi tam 3 dakikada nasıl 10 kişilik bir belge akışı hazırlayabileceğinizi biliyorsunuz. Bu aşamadan sonra akışta atılan her imza için akış tamamlanana kadar anlık bildirim alabilirsiniz.

Siz de kısa zamanda pratik ve kullanışlı bir elektronik imzalama deneyimi arıyorsanız Aç Bak İmzala’yı tercih edin! 15 günlük demo sürümünü hemen deneyin, buluttaki en güvenli imzanın ayrıcalıklarını e-imza altyapısı fiyatlarını hemen keşfedin!