ArkSigner’ın e-İmza Markası
Arkİmza ile İlgili Bilmeniz Gerekenler

Haziran 2023’te BTK’dan yetkilendirmesini alan ArkSigner artık bir ESHS (Elektronik Servis Hizmet Sağlayıcısı)! Hazırlıklar, yoğun bir çalışma dönemi ve denetimlerin ardından elektronik imza tecrübesini sertifika, zaman damgası ve e-Mühür ürünleri ile taçlandıran ArkSigner şimdi Arkİmza markası ile de kullanıcılara hizmet veriyor. Bu yazımızda Türkiye’nin 8. Elektronik imza sertifika üreticisi Arkİmza ile ilgili bilmeniz gerekenleri derledik.

Dipnot: Zamanı olmayanlar ve hemen e-İmza almak isteyenler satın alma servisine buradan ulaşabilirler: Şimdi Arkİmza Satın Al!

Arkİmza’yı Tanıyalım!

Uzun yıllardır kamu ve özel sektörde e-İmza altyapıları ve kimlik doğrulama ürünleri ile ön plana çıkan ArkSigner artık doğrudan e-İmza sertifikası da üretiyor. Arkİmza tamamen mevzuata uygun, yüksek güvenlikli ve geçerlikli e-İmza sertifikası, kart okuyucular, zaman damgası ve e-Mühür hizmetleri sunan bir ArkSigner markası. Kısaca özetlemek gerekirse artık hem altyapılar hem sertifikalar tek bir kanaldan yani Arkİmza üzerinden sağlanabilecek.

Nasıl Arkİmza Alınır?

“Arkİmza satın almak için sadece internete erişim sağlayabilmek yeterli.” dersek yanlış olmaz. Arkİmza başvurusu kısa bir form üzerinden, mobil ve masaüstü cihazlardan gerçekleştirilebiliyor. Adınız, numaranız ve e-mailiniz gibi basit bilgileri vermeniz yeterli. Başvurunun ardından online ödemenizi gerçekleştirerek satın alma işlemini tamamlayabilirsiniz. Yani, Arkİmza sertifikası almak için yalnızca birkaç dakika harcamanız gerekiyor. Sıradan bir alışveriş yapar gibi güvenli e-İmza satın almak için bizimle şimdi iletişime geçin.

Arkİmza Hangi Yöntemlerle Kullanıcılara Teslim Edilir?

ArkSigner’ın imzası Arkİmza teslimat opsiyonlarıyla tüm kullanıcılar için en erişilebillir seçeneklerden biri olmayı hedefliyor. Özellikle uzun vadede Arkİmza sertifikası almak, sıradan bir imza kalemi almaktan çok daha kolay hale gelecek. İlk aşamada teslimatlar kargo ile direkt teslim şeklinde gerçekleştiriliyor. Aynı zamanda Arkİmza’yı bayilerden edinmek de mümkün. İlerleyen dönemlerde ise aynı gün teslim, e-Pazaryerleri ve teknoloji marketlerinden satın alma opsiyonları hayata geçirilecek.

e-İmza altyapısı fiyatları

Arkİmza Sertifikası Nasıl Aktive Edilir?

Arkİmza sertifikanızı aktive etmek için de yine birkaç dakikanızı kullanmanız yeterli olacak. Üstelik herhangi bir ek servis kullanmanıza, bilgisayar işletim sistemi aramanıza da gerek kalmıyor. Çünkü diğerlerinin aksine Arkİmza tüm işletim sistemlerinde aktive edilebiliyor. ArkSigner uygulamasını bilgisayarınıza yükleyin ve aktivasyon işlemlerine anında başlayın. Üstelik ıslak imzalı belge göndermek ya da beklemek gibi bir derdiniz de olmayacak. Kart okuyucunuz elinize ulaştıktan sonra yalnızca mobil cihazınızı kullanarak -tek bir kâğıt bile harcamadan- aktivasyon işlemini tamamlayabilirsiniz.

Arkİmza e-İmza Kart Okuyucu Çeşitleri Neyi İfade Ediyor?

e-İmza kart okuyucu denildiğinde akla ilk olarak USB girişli klasik cihazlar geliyor. Sıradan bir harici bellek gibi görünen bu cihazlar iki farklı şekilde kullanılıyor. Bazı cihazlarda e-İmza sertifikası donanıma gömülmüş vaziyetteyken bazı cihazlar tak-çıkar mantığı ile çalışıyor. Tak-çıkar kart okuyucular farklı e-İmza SIM kartları ile kullanılabiliyor.

Bu iki kart okuyucu çeşidine ek olarak bir de ArkSigner bluetooth bağlantılı kart okuyucu bulunuyor. Klasik kart okuyucular gibi USB girişi de bulunan bu cihazlar şarj edilerek mobil cihazlarda imza atmak için kullanılabiliyor. Mobil cihaz ile imza atabilmek için elbette güçlü mobil arayüzü ile rahatça kullanabileceğiniz Aç Bak İmzala çözümünü de kullanmanız gerekiyor. Tek bir tuşla bağlantıya hazır hale gelen bluetoothlu kart okuyucunun ayrıntılarını buradan inceleyebilirsiniz. Bonus: Aç Bak İmzala 15 gün ücretsiz demo.

Görüldüğü gibi artık ArkSigner’da e-İmza ile ilgili aradığınız her şey var! Markamız ve Arkİmza ürünlerimiz ile ilgili daha ayrıntılı bilgi için bizimle iletişime geçmeyi unutmayın.